Kursöversikt

Seniorkurs

Kurs för dig som är pensionär/sjukpensionär och vill utveckla dina kunskaper samt träffa andra i liknande situation. Ett livslångt lärande!

Ansök nu

Snabbfakta

Kursstart: Hösten 2022

Ansökan: Kontakta skolans expedition

Kursdagar: Torsdagar eller fredagar

Ansök senast: 1 juni 2022

För dig

  • som vill berika dina kunskaper inom olika områden
  • som vill ta del av en stimulerande, allmänbildande och trivsam kurs
  • som vill ta del av allt det folkhögskolan erbjuder.

Handledare

Personalbild

Stina Björkman

070-2418720
stina.bjorkman@hogalid.nu

Kursprofil/inriktning

Våra seniorkurser vänder sig till dig som är pensionär/sjukpensionär och som önskar träffa andra och samtidigt lära nytt. Vi bjuder på en berikande kurstid där du som deltagare är en viktig resurs med din erfarenhet och ditt kunnande.

Lunch serveras efter eller mellan lektionspassen och du kan välja att äta lunch tillsammans med övriga deltagare i skolans matsal eller äta medhavd lunch i skolans cafeteria. Om du väljer skolans lunch så faktureras kostnaden.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

Kursinnehåll – du kan välja mellan olika ämnesområden

Bild och form

Bild och form i skolans ateljé innebär att du har möjlighet att utveckla ditt skapande i olika material och med hjälp av olika verktyg, inom keramik, måleri, teckning och tryck.

Bild och form består av femton kurstillfällen och kursdag är antingen torsdag eller fredag.

Natur och Foto – kursen består av två delar

Natur innebär att du kommer att lära om och uppleva naturen utifrån studiebesök, utflykter och teori. Vi har möjlighet att anpassa oss utifrån gruppens intresse och önskemål. Högalids folkhögskola har närheten till många unika naturområden och vi använder oss av skolans buss och bil för att uppleva dessa. Natur och Foto består av femton kurstillfällen och fredag är kursdag. Fem tillfällen ägnas åt foto och vid tio tillfällen är naturen i fokus.

Foto innebär att du bearbetar material från genomförda studiebesök och utflykter. Du fotograferar och dokumenterar naturupplevelserna och i slutet på kursen skapar kursdeltagarna en gemensam sammanställning. Vi bekantar oss med fotografering både med systemkameran och kameran i mobilen. Enklare bildredigering ingår i kursen. 

Antagningsvillkor

För mer information kontakta skolans expedition via mail på: kontakt@hogalid.nu alternativt på telefon 0480-844 80. Ansökan sker via skolans ansökningsformulär. Klicka på ”Ansök nu” högre upp på den här sidan. Under önskemål kan du ange om du föredrar torsdag eller fredag som kursdag för Bild och form. Vid antagningen prioriterar vi nya sökande som inte tidigare har studerat på vår Seniorkurs.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Du får en faktura efter avslutad kurs. Servicekostnaden är 800 kronor per termin  Eventuella kostnader för mat och fika tillkommer. 

För mer information kring kursinnehåll kontakta kursansvarig handledare

Välkommen du också!