Kursöversikt

Seniorkurs

Fortsätt att lära nytt och träffa andra pensionärer i en liknande situation. Ett livslångt lärande!

Ansök nu

Snabbfakta

Kursstart: 18 jan 2024

Ansökan: Kontakta skolans expedition

Kursdagar: Torsdagar eller fredagar

Ansök senast: 20 dec 2023

För dig

  • som vill berika dina kunskaper inom olika områden
  • som vill ta del av en stimulerande, allmänbildande och trivsam kurs
  • som vill ta del av allt det folkhögskolan erbjuder.

Handledare

Personalbild

Stina Björkman

070-2418720
stina.bjorkman@hogalid.nu

Staffan Saxin

072-7201104
staffan.saxin@hogalid.nu

Kursprofil/inriktning

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål. Våra seniorkurser vänder sig till dig som är pensionär eller sjukpensionär, som önskar träffa andra och samtidigt lära nytt. Vi bjuder på en berikande kurstid där dina egna erfarenheter och ditt kunnande är en resurs i kursen

Kursen har två olika inriktningar: Bild och form samt Natur och foto. Båda utgår från dina intressen och förkunskaper och vi försöker i möjligaste mån anpassa innehållet efter gruppens önskemål.

Kursinnehåll – du kan välja mellan olika ämnesområden

Bild och form

Bild och form i skolans ateljé innebär skapande i olika material och med hjälp av olika verktyg, inom keramik, måleri, teckning och tryck. Som nybörjare eller erfaren kreatör är du lika välkommen.

Bild och form består av femton kurstillfällen med träffar en dag i veckan, antingen torsdagar eller fredagar.

 

Natur, kultur och foto

Natur, kultur och foto handlar om att få kunskap om och uppleva naturen och kultur i olika former utifrån studiebesök, utflykter och teori. Högalids folkhögskola har närhet till många unika naturområden och vi använder oss av skolans buss och bil för att uppleva dessa. Du har möjlighet att påverka vilka ställen du vill besöka. Under naturexkursionerna har du goda möjligheter att använda dina nyvunna fotokunskaper.

Under kursen kommer vi även att prata om kamerans grunder och hur inställningar, ljus och positionering påverkar slutresultatet. Under kursen kommer vi främst att fokusera på fotografering med mobiltelefoner, men om du vill använda din egen systemkamera går det också bra. Förutom kamerahantering får du dessutom får du lära dig enklare bildredigering.

Natur, kultur och foto består av femton kurstillfällen förlagda till fredagarna.

Antagningsvillkor

Ansökan sker via skolans ansökningsformulär. Klicka på ”Ansök nu” högre upp på den här sidan. Under önskemål kan du ange om du föredrar torsdag eller fredag som kursdag för Bild och form. Vid antagningen prioriterar vi nya sökande som inte tidigare har studerat på vår Seniorkurs eller som bara studerat enstaka terminer. Om antalet sökande är större än antalet platser vi kan erbjuda sker urval genom lottning.

Kontakt

E-post: kontakt@hogalid.nu

Telefon: 0480-844 80

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri, däremot betalar deltagarna för 900kr i serviceavgift. Mer information ges i samband med antagningsintervjun.

Välkommen du också!