Kursöversikt

Seniorkurs

Fortsätt att lära nytt och träffa andra pensionärer i en liknande situation. Ett livslångt lärande!

Ansök nu

Snabbfakta

Kursstart: Våren 2023

Ansökan: Kontakta skolans expedition

Kursdagar: Torsdagar eller fredagar

Ansök senast: Stängd för ansökan

För dig

  • som vill berika dina kunskaper inom olika områden
  • som vill ta del av en stimulerande, allmänbildande och trivsam kurs
  • som vill ta del av allt det folkhögskolan erbjuder.

Handledare

Personalbild

Stina Björkman

070-2418720
stina.bjorkman@hogalid.nu

Kursprofil/inriktning

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål. Våra seniorkurser vänder sig till pensionärer och sjukpensionärer, som önskar träffa andra och samtidigt lära nytt. Vi bjuder på en berikande kurstid där deltagarnas egna erfarenheter och kunnande är en resurs i kursen.

Kursen har två olika inriktningar: Bild och form samt Natur och foto. Båda utgår från deltagarnas intressen och förkunskaper och vi anpassar innehållet efter deltagarnas intressen.

Kursinnehåll – du kan välja mellan olika ämnesområden

Bild och form

Bild och form i skolans ateljé innebär skapande i olika material och med hjälp av olika verktyg, inom keramik, måleri, teckning och tryck.

Bild och form består av femton kurstillfällen med träffar en dag i veckan, antingen torsdagar eller fredagar.

Natur och foto

Fotokursen går igenom kamerans grunder samt hur olika inställningar påverkar slutresultatet. Deltagarna får bekanta sig med fotografering både med systemkameran och kameran i mobiltelefonen. Enklare bildredigering ingår i kursen.

Naturkursen handlar om att få kunskap om och uppleva naturen utifrån studiebesök, utflykter och teori. Högalids folkhögskola har närhet till många unika naturområden och vi använder oss av skolans buss och bil för att uppleva dessa. Deltagarna har möjlighet att påverka vilka ställen de vill besöka. Under naturexkursionerna finns det goda möjligheter att ta med sig kameran.

Natur och foto består av femton kurstillfällen förlagda till fredagarna. Fem tillfällen ägnas åt foto och vid tio tillfällen är naturen i fokus.

Antagningsvillkor

Ansökan sker via skolans ansökningsformulär. Klicka på ”Ansök nu” högre upp på den här sidan. Under önskemål kan du ange om du föredrar torsdag eller fredag som kursdag för Bild och form. Vid antagningen prioriterar vi nya sökande som inte tidigare har studerat på vår Seniorkurs.

Kontakt

E-post: kontakt@hogalid.nu

Telefon: 0480-844 80

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri, däremot betalar deltagarna för service. Mer information ges i samband med antagningsintervjun.

Välkommen du också!