Information om att

Bo på Högalids folkhögskola

Bo på skolan

Att bo på folkhögskola ett eller flera år blir mycket vad du själv gör det till. Hjälps man åt kan det bli helt fantastiskt och du kan finna nya vänner för livet. Det kan också vara en möjlighet att flytta hemifrån på ett enklare sätt.

Eftersom fritiden också är en viktig del av dina studier erbjuds en rad olika möjligheter, både på skolan och i närområdet. Högalids folkhögskola erbjuder bland annat ett välutrustat gym, stora grönområden, gymnastiksal, utegym och bastu.

Internat

Skolans internat är i form av korridorboende med egen dusch och toalett. Alla korridorer har fullutrustade kök samt dagrum med möjlighet till tv. Du har också tillgång till tvättstuga och torkrum i huvudbyggnaden. Kostnader för boende hittar du här. Boende på internaten ansvarar själva för städning av sina egna rum samt diskning i det gemensamma köket. Det går inte att bo på internatet under jul- och sommaruppehållen på grund av att personal då inte finns tillgänglig.

Skolan har en tydlig drogpolicy, mer info om denna finns bara ett klick bort: Högalids drogpolicy

Region Kalmar län tecknar olycksfallsförsäkring för alla kursdeltagare. Läs mer om försäkringen här. För boende på skolans internat rekommenderas att deltagaren tecknar en hemförsäkring som täcker förlust av lös egendom.

Arbetslag Kök och arbetslag Städ har satt ihop guider som underlättar vardagen på internatet: Vägvisaren och Boendetips.

På varje internat finns boendevärdar från skolans personal. Ni träffar boendevärdarna regelbundet under läsåret. Högalids internat lämpar sig tyvärr inte för rullstolsburna. Via CSN kan deltagare under 20 år ansöka om inackorderingsbidrag. All information om bidrag och lån finns på www.csn.se.

Internatansvarig Susanne Lindman svarar gärna på frågor kring boende på telefonnummer 0480-844 80 eller genom mejl: susanne.lindman@hogalid.nu