Information om att

Bo på Högalids folkhögskola

Bo på skolan

Att bo på folkhögskola kan vara en fantastisk upplevelse och ett sätt att finna nya vänner för livet, få studiehjälp utanför skoltid och bli mer självständig. Det kan också vara en möjlighet att flytta hemifrån på ett enklare sätt.

Eftersom fritiden är en viktig del av folkhögskolelivet erbjuder vi en rad olika möjligheter till en aktiv fritid, både på skolan och i närområdet. Högalids folkhögskola erbjuder bland annat ett välutrustat gym, utegym, gymnastiksal och bastu. De goda förbindelserna till Kalmar ger också möjlighet till ett rikt nöjesliv utanför skolans område.

Internat

Internatet är i form av korridorboende med egen dusch och toalett. Alla korridorer har fullutrustade kök och dagrum med möjlighet till tv. Tvättstuga och torkrum finns i huvudbyggnaden. Boende på internaten ansvarar själva för städning av egna rum samt disken i det gemensamma köket. Under jul- och sommarloven stängs internaten eftersom personalen också är ledig då.

Kostnader för boende hittar du här.

Information om skolans drogpolicy finns: här

Region Kalmar län tecknar olycksfallsförsäkring för alla kursdeltagare. Läs mer om försäkringen här. (PDF-fil) För boende på skolans internat rekommenderas att deltagaren tecknar en hemförsäkring som täcker förlust av lös egendom.

Arbetslag Kök och arbetslag Städ har gjort guider som underlättar vardagen på internatet: : Vägvisaren (PDF-fil) och Boendetips. (PDF-fil)

Boendevärdar

På internatet finns det boendevärdar från skolans personal, som hjälper till med alla frågor som rör internatet. Boende på internatet träffar boendevärdarna regelbundet under läsåret.


Högalids internat är inte anpassat för rullstolsburna.
Via CSN kan deltagare under 20 år ansöka om inackorderingsbidrag. All information om bidrag och lån finns på www.csn.se.

Internatansvarig, Susanne Lindman, svarar gärna på frågor om boende.

Telefonnummer 0480-844 80 eller genom mejl: susanne.lindman@hogalid.nu