Kursöversikt

Yogakurs

Starta sommaren med fokus på paus, vila, återhämtning och uppbyggnad - allt för att ge mer energi. En möjlighet att vända blicken inåt.

Ansök nu

Snabbfakta

Kurstid: Inställd 2023 - Antagning sker utifrån datum för registrerad ansökan

Kurskostnad: Internat 2300 kronor, externat 1800 kronor

Ansök senast: Öppnar åter jan 2024

Kursprofil

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål. I yoga handlar det om att sträva efter balans inom den enskilda individen men också mellan flera individer. Förmågan att ha balans kan kräva övning i att vara ur balans och att träning i att återfå den.

Under några rogivande och kanske ibland utmanande dagar erbjuder vi möjligheten att pröva olika former av yoga, för att inspirera och visa bredden inom yoga.

Exempel på upplägg av en dag; 

8:30-10:00 Yinyoga 

10:00-10:30 Fika

10:30-12:00 Yoga Flow

12:00-13:00 Lunch

13:00-14:30 Stärkande flödande yoga som avslutas med yoga nidra

14:30 Fika

Resterande dag är egen tid, för reflektion, promenader eller liknande.

Kursen kräver inga förkunskaper, utan passar såväl nybörjare som erfarna yogautövare. Yogan individanpassas efter deltagarnas olika förutsättningar.

Kursinnehåll

Exempel på innehåll: Yinyoga, Meditation, Hathayoga, Poweryoga, Global yoga, Mediyoga, Yoga Nidra, Meditationspromenader och samtal om yoga. Yogaformerna blandas och mixas. Passen under veckan är en fri mix av allt ovanstående. Allt för att hitta ett format som passar dig.

TIllåt dig att vara nyfiken, lekfull, i stillhet och i hög aktivitet. Vissa pass betonar mer kraftfulla rörelser och mer intensiva flöden. Några pass fokuserar å sin sida mer på meditation och mentala intentioner. Allt detta varvas med samtal och kunskap om yoga.

Högalids Folkhögskola ligger vackert med ekar och fruktträd i trädgården. När vädret tillåter tar vi ut våra mattor och praktiserar utomhus.

Vid något tillfälle samlas hela skolans alla sommarkursdeltagare för en gemensam grillkväll. Kanske vill någon passa på att åka in till Kalmar efter kursdagen och besöka slottet, fika eller ta en tur till Öland? Länstrafiken erbjuder bra kommunikationer.

Antagningsvillkor

Anmälan sker via hemsidan och det är först till kvarn som gäller. Vi ställer inga särskilda krav på förkunskaper. Meddela om du vill bo på skolan och uppge eventuella matavvikelser.

Kostnad

Kursavgift inklusive lunch, fika och grillkväll: 1800 kr

Kursavgift inklusive lunch, fika och grillkväll + boende och frukost: 2300 kr

Kontakt

Anna Björkdala – Global Yoga-lärare och Mediyoga-instruktör, lärare i Psykologi och Idrott och Hälsa

anna.bjorkdala@hogalid.nu

Välkommen du också!