Kursöversikt

Sinnrik kurs för dig med förvärvad hjärnskada

Stimulera hjärnans utveckling under trivsamma former, repetera gamla kunskaper, lär dig nya och öka livskvalitén efter förvärvad hjärnskada.
Ansökan är stängd och öppnar igen 19 jan 2024

Ansök nu

Snabbfakta

Kursstart: Hösten 2025

Kursdagar: Tisdagar

Ansök senast: Ansökan är stängd,
öppnar igen 19 jan 2024

För dig

  • som har en förvärvad hjärnskada
  • som söker ökad livskvalitet
  • som vill ha nya kunskaper utifrån tidigare erfarenheter.

Handledare

Stefan Lundbäck

070-3248460
stefan.lundback@hogalid.nu

Kursprofil

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål. Målet med Sinnrik kurs är att hjälpa personer med förvärvad hjärnskada att nå en ökad livskvalité. I kursen får deltagarna repetera gammalt och lära sig nytt under trivsamma former för att stimulera hjärnans utveckling.  Deltagarna är själva med och formar innehållet för att kursen ska bli så meningsfull som möjligt.

Deltagare ansvarar själv för att ordna med assistent.

Vi har inte möjlighet att låta deltagare bo på skolan men vi kan eventuellt ordna handikappanpassat boende på Nyckeln (Länssjukhuset i Kalmar) för enstaka nätter.

Undervisningslokalerna är anpassade för rullstolsburna.

Kursinnehåll

I kursen ingår logisk träning, estetiska ämnen, avspänning, nutidsorientering, fysisk aktivitet, hälsofrågor och samtal om livet. Vi gör studiebesök och anpassar innehållet efter deltagarnas behov och intressen.

Kurstid: Tisdagar, cirka 4-5 timmar inklusive fika och lunch.

Antagningsvillkor

Vi har inga särskilda antagningsvillkor men kursen riktar sig till personer med förvärvad hjärnskada, som har förmåga att vara delaktig i undervisningen.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri, däremot betalar deltagarna för kost och service. Mer information ges i samband med antagningsintervjun.