Kursöversikt

Effektiv övning för improvisationsmusiker, 50% på distans

Kurs för dig som vill utveckla metoder för att bli en bättre improvisationsmusiker och lära dig kraftfulla strategier för att öva effektivt.

Ansök nu

Snabbfakta

Kursstart: 9 januari 2023

Antagningsträffar: Nej

CSN-berättigad: Ja

Ansök senast: 23 oktober 2022 - (ansökan till höstens kurs är stängd)

För dig

  • som vill utveckla metoder för att bli en bättre improvisationsmusiker
  • som vill lära dig kraftfulla strategier för att öva effektivt
  • som vill studera halvtid, på distans, i en termin

Handledare

Rob Easley

072-4528934
rob.easley@hogalid.nu

För dig som undrar…

Om du någonsin har undrat något av följande:
Vad ska jag träna på? Hur ska jag träna effektivt så att jag inte slösar tid? Hur spårar jag mina framsteg och riktar in mig på mina svagheter så att jag inte slösar bort värdefulla timmar, dagar eller år med ineffektivt arbete?
Den här kursen ger dig de verktyg, attityd och den organisation du behöver.

Kursprofil/inriktning

Kursens uppgifter kräver 20 timmars arbete per vecka och innebär egen övning med redovisningar i form av ljudinspelningar, filminspelningar samt skriftliga reflektioner. Varje delmoment innebär två veckors arbete. Återkoppling via skrift, ljudinspelningar eller film ges vid redovisningar. Arbetet sker i Google classroom.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Deltagarna utmanas att identifiera kategorier av musikaliska färdigheter och genomföra övningar som tränar just dessa färdigheter. Planering, tidshantering och dokumentation är ett tema i varje kursavsnitt. Alla deltagare ingår i olika grupparbeten och förväntas ta aktiv del i gemensamma diskussioner och övningar. Det slutliga målet med kursen är att via samarbetet i gruppen ge deltagaren en riktad, personlig plan som visar en tydlig väg framåt i utvecklandet av sina musikaliska färdigheter.

Antagningsvillkor

Skicka oss betygskopior samt ett personligt brev där du beskriver dina musikaliska erfarenheter och mål tillsammans med skolans ansökan. Du har minst slutbetyg från 3-årig utbildning i gymnasieskolan eller motsvarande kunskaper. Vi vill ha en videofil eller en länk där vi kan se dig spela. Ange ditt mobilnummer och en referensperson vi kan ringa till om det behövs. Vi kommer att göra en telefonintervju med dig som söker.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri.

Välkommen du också!