Några ord från deltagare 2017-2019

Att gå på Baskursen sammanfattas här av deltagare som ville göra sin röst hörd:

”Jag har utvecklats”                                                            ”Jag har börjar prata mer”

”Stolt över arbetet med Musikhjälpen, ibland tittar jag på det och blir stolt”                ”Jag har blivit mer självständig hemma och fått nya kompisar”

”Det har varit bra och roligt att få börja på en ny skola

Jag har blivit mer säkrare på mig själv och mycket mer modigare samt fått bättre självförtroende men jag har även blivit säkrare och starkare inom mig själv men jag har även lärt känna många nya människor och jag har fått många nya vänner både på baskursen men även inom andra kurser på skolan. Jag har utvecklats mer som person och som människa jag har fått den stöd och som jag behövde både från deltagarna på skolan och personalen, jag blivit mer självständig och har mer eget ansvar både under skoltid och på fritiden alltså utanför skolan. När jag råkade ut för en jobbig/stressig situation i skolan så har fick jag alltid stöd runt omkring mig. jag har lärt mig att tänka positivt och se saker på ett annorlunda sätt än på det negativa sättet. jag har också lärt mig att tänka utanför lådan som jag brukar oftast kalla det, men oxå lärt mig städa och tvätt helt på egen hand och allmänt vuxit som person till den människa som jag är idag.

Det bästa med Högalids Folkhögskola är att man har lärt känna många nya människor och att alla på skolan visar hänsyn och respekt till varandra och att vi har härlig stämning både på skolan men också på fritiden och utanför skolan och att vi alla deltagare få va med och bestämma samt vara med och påverka men även delta i olika aktiviteter som skolan ordnar.

Den bästa händelsen som jag har varit med om på Baskursen är Musikhjälpen det är mitt bästa minne hittills och kommer vara som ett minne för livet för mig, men även resan till Prag tyckte jag va rolig även om vi fick sitta på bussen rätt länge så var det ändå ett minne för livet.

“Jag har gjort en massa roliga saker”                                     “Jag vill tacka för tiden här på skolan”

“Jag har lärt känna många kompisar”                  “Maten på Högalid är god”

“Alla fritidsassistenterna är jättebra”                             “Vi har haft många roliga stunder och många goa och hjärtliga skratt”

                                                        “Jag har blivit väl bemött”

“Under hela denna skolgång så kände jag mig trygg men ändå osäker på vissa saker som matte och klockan”

“Jag kände mig så taggad att bo på skolan”                     “Högalidsloppet var roligt”

“Jag trivs bra här på Högalids folkhögskola”                 “Ett roligt och lärorikt år”

“Tiden har gått jättesnabbt”                                                             “När jag började var jag jättenervös”

                       “Jag har hittat en pojkvän”                  “Högalid är den första skolan som har accepterat mig för den jag är”

“Jag var blyg i början”                              “Jag vågade sjunga solo för första gången”         “ Jag har gjort en egen låt”

“Det har varit roligt att gå på Högalid, tack för denna tiden”

                                                                       “Jag är glad och mår bra här på Högalids folkhögskola”

“Jag har lärt mig mycket och utvecklats som person”

                                                      “Jag tycker att Högalids folkhögskola är den bästa skola jag någonsin har gått på”

“Jag har blivit starkare inom mig själv”        “Det finns inget som är dåligt”

“Tack för allt på Högalid”